Sporazum PKS i komore Timiš – Temišvar

Bez autora
Jun 25 2013

U Privrednoj komori Srbije (PKS) potpisan je Sporazum o saradnji PKS sa Trgovinskom, industrijskom i poljoprivrednom komorom Timiš – Temišvar. Sporazum su potpisali Mihailo Vesović, potpredsednik PKS i Đorđik Kornu predsednik komore Timiš. PKS ima potpisan Sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Rumunije, koji je verifikovan pre više od deset godina, kao i sa Privrednom komorom Bukurešta iz 2007. godine. Potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Trgovinskom, industrijskom i poljoprivrednom komorom Timiš – Temišvar, samo je nastavak saradnje između dve privredne asocijacije koja je započela još 2005. godine. Značaj ovom dokumentu pruža i činjenica da je potpisan u danu kada je u Beogradu održana sednica Mešovitog komiteta Srbije i Rumunije. Trgovinska, industrijska i poljopriverdna komora Timiš – Temišvar određena je za rumunskog nacionalnog koordinatora za saradnju sa srpskom privredom. Ova komorska asocijacija razvija poslovnu saradnju sa našim regionalnim komorama u Zrenjaninu, Kikindi, Pančevu, Smederevu i Zaječaru, povezuje domaće privrednike sa županijskim komorama u Rumuniji i privrednim partnerima u gradovima Temišvar, Karaš Severin, Arad, Deve i Turn Severin.

Sporazum PKS i komore Timiš – TemišvarU Privrednoj komori Srbije (PKS) potpisan je Sporazum o saradnji PKS sa Trgovinskom, industrijskom i poljoprivrednom komorom Timiš – Temišvar.

Sporazum su potpisali Mihailo Vesović, potpredsednik PKS i Đorđik Kornu predsednik komore Timiš.

PKS ima potpisan Sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Rumunije, koji je verifikovan pre više od deset godina, kao i sa Privrednom komorom Bukurešta iz 2007. godine. Potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Trgovinskom, industrijskom i poljoprivrednom komorom Timiš – Temišvar, samo je nastavak saradnje između dve privredne asocijacije koja je započela još 2005. godine.

Značaj ovom dokumentu pruža i činjenica da je potpisan u danu kada je u Beogradu održana sednica Mešovitog komiteta Srbije i Rumunije.

Trgovinska, industrijska i poljopriverdna komora Timiš – Temišvar određena je za rumunskog nacionalnog koordinatora za saradnju sa srpskom privredom. Ova komorska asocijacija razvija poslovnu saradnju sa našim regionalnim komorama u Zrenjaninu, Kikindi, Pančevu, Smederevu i Zaječaru, povezuje domaće privrednike sa županijskim komorama u Rumuniji i privrednim partnerima u gradovima Temišvar, Karaš Severin, Arad, Deve i Turn Severin.

PKS je u svom saopštenju navela da podržava sve oblike saradnje i povezivanja regionalnih komora Srbije i Rumunije u pograničnim oblastima, kao i Sporazum o saradnji Banatskih komora i predloge o zajedničkim komorskim aktivnostima u okviru evropske regije Dunav – Tisa – Kriš – Moriš.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik